30 min
4 pers
385 kcal
Tags: voorgerechtIndonesischvisfamilie
Bereidingswijze
- Laat het deeg ontdooien onder een vochtige doek zodat het niet uitdroogt.
- Trek het vel van de makreel en neem het makreelvlees voorzichtig van de graat. Verwijder de kleine graten zorgvuldig en verdeel het vlees in vier gelijke porties.
- Klop de sambal los met de ketjap en verdeel dit over de stukken makreel.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 2 vellen deeg naast elkaar op een werkvlak en bestrijk ze licht met een beetje ei.
- Leg op elk vel een nieuw vel en bestrijk dit ook met ei, vervolg met nog een vel en snijd dan elke stapel doormidden zodat er 4 vierkanten ontstaan.
- Leg op elk stuk deeg een stuk makreel en verdeel de prei erover.
- Vouw het deeg er omheen en plak vast met wat ei.
- Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze geheel met ei.
- Bestrooi ze met sesamzaad en bak ze in circa 10 minuten bruin en krokant.