20 min
931 kcal
Tags: ontbijtbrunchlunchfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schil 2 peren en rasp grof. Rasp 75 g boter grof.
- Kneed in een kom met de mixer de geraspte peren, geraspte boter, bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker, melk, karnemelk, 50 g suiker, 2 eieren en een snuf zout tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel extra bloem toe als het deeg erg plakt.
- Snijd intussen de laatste 2 peren in plakjes. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de plakjes peer in 5 min. rondom goudbruin. Klop de slagroom met de rest van de suiker en de kaneel stijf. Serveer de perenscones met de kaneelroom en plakjes gebakken peer.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 3 cm dikte. Snijd het deeg in 12 rechthoekige scones of steek er met een glas rondjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop het laatste ei los en bestrijk de scones ermee. Bak de scones in de oven in 20 min. goudbruin en gaar.