25 min
4 pers
550 kcal
Tags: hoofdgerechtItaliaansvegetarischkinderen
Bereidingswijze
- Leg de plakken aubergine op een schaal en bestrooi ze met zout. Laat een half uurtje staan en maak ondertussen de tomatensaus: verwarm 3 eetlepels olijfolie en fruit de ui circa 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat op lage stand circa 10 minuten pruttelen.
- Veeg met keukenpapier het zout en het vocht van de aubergines en dep ze goed droog.
- Verwarm de rest van de olie. Frituur de aubergineplakken in porties om en om in de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de oven op 180°C. Leg een derde van de aubergineplakken in een ovenschaal.
- Roer de basilicum door de saus en breng verder goed op smaak met zout en peper.
- Schep een derde van de saus over de aubergine. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en maak zo nog twee lagen.
- Eindig met tomatensaus en verbrokkel hier de mozzarella over.
- Bestrooi met de laatste Parmezaanse kaas en bak de schotel in circa 30 minuten bruin en knapperig.