10 min
4 pers
418 kcal
Tags: ontbijtbrunchHollandsfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de skillet tijdens het voorverwarmen onder in de oven zodat deze goed heet kan worden.
- Halveer de ongeschilde peren, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in 3 parten. Vet een ovenschaal in met de helft van de boter en drizzle de honing erover. Leg de perenpartjes erin en bak 8-10 min. in de oven, dit kan terwijl de oven nog aan het voorverwarmen is. Neem de peren na 5 min. uit de oven, keer ze en bestrooi met de walnoten. Bak nog 4-5 min. Neem uit de oven en laat afkoelen.
- Roer met een garde in een kom de bloem, eieren, melk, vanillesuiker en een snuf zout tot een glad beslag.
- Neem de hete skillet voorzichtig met ovenwanten uit de oven en laat de rest van de boter erin smelten. Schenk het beslag erin en bak in 15-20 min. in het midden van de oven tot de pannenkoek is gerezen en goudgeel is. Verdeel de peren en walnoten over het midden van de pannenkoek. Bestrooi met poedersuiker.