Ga naar inhoud
Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Paddenstoelenrisotto-met-creme-fraiche

Paddenstoelenrisotto met crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot. Snijd de champignons in plakjes.
  2. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de sjalot 1 min. Bak de champignons 4 min. mee.
  3. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen.
  4. Voeg de bouillon in 3 delen toe. Laat de rijst elk deel bouillon op een middelhoge stand zachtjes kokend opnemen alvorens een volgend deel toe te voegen. Kook de rijst in 18-20 min. gaar.
  5. Neem de risotto van de warmtebron. Roer de crème fraîche en oregano door de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 6 beoordelingen)