Ga naar inhoud
Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Orzo-ovenschotel-met-pompoen-en-andijvie

Orzo-ovenschotel met pompoen en andijvie

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de andijvie erdoor en smoor 3 min. tot het blad zacht en geslonken is. Schep er de pompoenblokjes en orzo door.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de orzo met de groente op een lage stand onafgedekt in 10 min. beetgaar. Roer regelmatig.
  4. Schep de orzo met de groenten in de ovenschaal. Verkruimel de witte kaas erboven. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  5. Bak de orzoschotel 15 min. in de oven tot de witte kaas en het amandelschaafsel beginnen te kleuren.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 56 beoordelingen)