20 min
6 pers
475 kcal
Tags: nagerechtnagerechtFranskinderen
Bereidingswijze
- Mix boter en suiker samen in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel en voeg dan kokos, zout en het bakmeel toe.
- Voeg zodra dit een kruimelig deeg vormt het ei toe en mix nog een minuut goed door.
- Laat het deeg verpakt in vershoudfolie een half uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker met het water op lage stand en laat lichtbruin karameliseren.
- Vet de taartvorm in met boter en giet de karamel erin.
- Snijd de plakken ananas doormidden en snijd de harde kern weg. Verdeel de plakken over de karamel.
- Rol het deeg uit tot een lap zo groot als de taartvorm en leg dit over de ananas.
- Druk de randen naar binnen en bak de taart in circa 40 minuten.
- Laat de taart een half uur afkoelen en keer hem dan om op een platte schaal.