30 min
4 pers
760 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvisfamilie
Bereidingswijze
- Verwijder beschadigde of openstaande mosselen die na een tik op de aanrechtrand niet sluiten.
- Kook de mosselen afgedekt in 200 ml visbouillon 4-5 minuten of tot ze open zijn.
- Schud ze na 2-3 minuten even om. Giet ze af en vang het kookvocht op. Voeg dit bij de rest van de visbouillon.
- Leg 12 gekookte mosselen met schelp apart. Haal de andere mosselen uit de schelp.
- Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon. Giet de mie daarna af.
- Verwijder de onderkanten van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm.
- Kook ze samen met de doperwten 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
- Kook de tuinbonen apart, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger het buitenste schilletje (dubbeldoppen).
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de mosselen zonder schelp 2 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng intussen de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe.
- Schep de dressing met de doperwten, de tuinbonen, de asperges, de tomatenblokjes en de mosselen zonder schelp door de noedels.
- Verdeel de mosselen met schelp erover en garneer met citroenpartjes.