20 min
4 pers
300 kcal
Tags: voorgerechtHollandsvisfamilie
Bereidingswijze
- Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht.
- Kook de mosselen 3-4 minuten in de witte wijn tot ze open zijn. Giet ze af en vang het kookvocht op.
- Leg 12 schelpen met mosselvlees apart. Haal de rest van de mosselen uit de schelpen.
- Smelt de boter in een ruime pan. Roer de bloem erdoor.
- Voeg in gedeelten het kookvocht en de visbouillon toe. Blijf roeren totdat de soep lichtgebonden is.
- Roer de mosselen zonder schelp erdoor. Meng de mosterd door de slagroom. Roer het roommengsel door de soep, de soep mag niet meer koken. Voeg dille en peper toe.
- Serveer de soep in warme borden en zet de mosselen met schelp erin of serveer ze erbij.