25 min
4 pers
811 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvisfamilie
Bereidingswijze
- Maak de mosselen schoon en verwijder de kapotte schelpen. Spoel goed af onder stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
- Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de boter in de mossel- of soeppan en bak de ui, bleekselderij en knoflook 5 min. op een middelhoge stand.
- Voeg de tijm, laurier en wijn toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en doe het deksel op de pan. Kook 3 min., schud de pan met het deksel erop en kook nog ca. 5 min. tot (bijna) alle schelpen open staan. Snijd intussen de peterselie fi jn en het brood in stukken.
- Verwijder de nog dichte mosselen, laurier en tijm. Voeg de peterselie en slagroom toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de mosselen in de pan of in diepe borden met het stokbrood.