20 min
4 pers
476 kcal
Tags: hoofdgerechtfamilieweekendovengerecht
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes van 2 cm. Schep de aardappelpartjes om met het paprikapoeder, knoflookpoeder en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de partjes over de met bakpapier beklede bakplaat, maar houd ruimte vrij voor de broccoli. Rooster ze in 30 min. lichtbruin en gaar.
- Schep de broccoli om met 1 el olijfolie. Rooster de broccoli de laatste 15 min. met de aardappelpartjes mee. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak het spek in 4 min. knapperig uit.
- Verdeel de zoete aardappelpartjes over 4 borden. Verdeel de broccoli en een flinke lepel zure room erover. Verkruimel het ontbijtspek grof erboven en bestrooi met de bieslook.