20 min
4 pers
310 kcal
Tags: klein gerechtklein gerechtvoorgerechtAziatisch
Bereidingswijze
- Breng water met wat zout aan de kook.
- Neem het filodeeg uit de verpakking en laat het bedekt met een vochtige doek ontdooien.
- Rasp de wortel grof en blancheer de reepjes een minuut in het kokende water.
- Snijd de kipfilet in heel dunne reepjes.
- Leg een vel filodeeg op het werkblad en bestrijk met olie.
- Leg er een vel bovenop en snijd het vel dan doormidden zodat er twee vierkanten ontstaan. Doe dit ook met de rest van de deegvellen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de wortel, kip en bosuitjes over de vierkantjes deeg.
- Rol het deeg op. Plak de naadjes dicht met wat olie of water.
- Leg alle rolletjes met het naadje naar onder op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de loempia’s in circa 20 minuten bruin en gaar. Serveer direct.