25 min
6 pers
370 kcal
Tags: hoofdgerechtAmerikaansvleesfamilie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de lamsbout in een braadslede.
- Meng 100 g boter met de knoflook, de peterselie, zout en peper. Verdeel deze kruidenboter over het vlees.
- Meng de bloem en de tijm en strooi dit mengsel over de boter op het vlees.
- Zet de lamsbout 25 minuten in het midden van de oven.
- Verwarm de wijn met de bouillon. Giet dit over het vlees en braad het vlees nog 25 minuten in de oven.
- Haal daarna de lamsbout uit de braadslede en laat deze onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten.
- Zeef het braadvocht boven een steelpan en kook het vocht 8-10 minuten in. Voeg daarna van de warmtebron af de munt en klontjes boter al kloppend bij de saus. Maak op smaak met zout en peper.
- Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.