35 min
4 pers
370 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsviskinderen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en strooi er zout en peper over.
- Boen de citroenen schoon. Rasp van 1 citroen 1 eetlepel van de schil en pers deze citroen. Snijd de andere citroen in partjes voor garnering.
- Verhit 75 gram boter en fruit daarin de citroenrasp en de bladselderij 1 minuut. Voeg citroensap toe en roer goed.
- Leg de stukken vis naast elkaar in een ovenschaal en giet de boter met citroen en groen erover.
- Borstel de aardappelen met schil schoon en snijd of schaaf ze in zeer dunne plakjes. Leg deze dakpansgewijs op de vis.
- Strooi er licht paprikapoeder over en verdeel de rest van de boter er in kleine klontjes over.
- Bak de vis 20 minuten in het midden van de oven. Garneer eventueel met citroenpartjes.