25 min
4 pers
797 kcal
Tags: hoofdgerechtFransvisweekend
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselderij en snijd in 8 gelijke plakken. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de knolselderijsteaks in 25-30 min. zacht en gaar.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de sjalotten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
- Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot zonder te kleuren op middelhoge stand in 3 min. zacht en glazig. Schenk de slagroom en 2 el citroensap erbij en breng aan de kook. Laat op een lage stand iets inkoken. Trek intussen de makreel met 2 vorken uit elkaar.
- Breng de roomsaus op smaak met zout en peper. Voeg het citroenrasp en kappertjes naar smaak toe. Verdeel de knolselderijsteaks over 4 borden. Schenk de saus erover en verdeel de makreel erover. Serveer met de rijst.