70 min
4 pers
200 kcal
Tags: bijgerechtHollandsvegetarischkinderen
Bereidingswijze
- Snijd van de knolraapjes de onder- en bovenkanten recht af en zet ze in een grote pan. Giet de bouillon erover en breng aan de kook.
- Kook de knolrapen op lage stand in circa 30 minuten beetgaar. Neem ze uit de bouillon en laat ze enigszins afkoelen.
- Maak ondertussen de vulling; verwarm de olie en fruit de sjalot op middelhoge stand circa 5 minuten.
- Voeg de kerriepoeder, de tofu, de rozijnen en de pijnboompitten toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven op 180°C. Hol de gare rapen uit met behulp van een lepel.
- Snijd de helft van het vruchtvlees klein en voeg dit toe aan het tofumengsel. Breng goed op smaak.
- Giet de bouillon in een ovenschaal, zet de koolraapjes erbij en vul ze met het tofumengsel.
- Bestrooi de vulling met geraspte kaas en bak nog 10 minuten onafgedekt in de oven.