30 min
4 pers
836 kcal
Tags: hoofdgerechtItaliaanskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in blokjes. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui, knoflook, bleekselderij, wortel en 1 tl oregano 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het in 4 min. rul.
- Bak de tomatenpuree 1 min. mee. Schenk de rode wijn en passata erbij. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk. Kook de gehaktsaus 15-20 min. op een middelmatige stand. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een sauspan de boter. Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 2 min. op een middelmatige stand. Schenk langzaam, al roerende met een garde, de melk erbij. Verwarm tot een gladde, gebonden saus. Laat nog 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep een laag gehaktsaus in de ovenschaal. Dek af met 3 lasagnebladen. Schep er een laag gehaktsaus en paar lepels bechamelsaus op. Maak zo meer lagen met de rest van de lasagnebladen, gehaktsaus en bechamelsaus. Eindig met lasagnebladen en een laag bechamelsaus.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagne. Bak de lasagne in de oven in 30 min. lichtbruin en gaar.