Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Kippensoep

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snijd doormidden. Snijd de wortel en bleekselderij in stukken.
  2. Doe de kip met de groenten, kruidnagel, tijm, laurier en eventueel het bouillonblokje in een grote pan en voeg 2,5 liter water toe. Breng zachtjes aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de bouillon 1,5 uur tegen de kook aan trekken.
  3. Giet de bouillon door een fijne zeef over in een andere pan. Laat de bouillon nog 30 min. inkoken tot 1,5 liter.
  4. Pluk intussen het gare kippenvlees van de botjes en snijd het heel fijn.
  5. Voeg de soepgroenten, het kippenvlees en de vermicelli toe aan de bouillon. Laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng de kippensoep op smaak met zout en peper.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 34 beoordelingen)