Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Kippenlevertjes-in-rode-wijn

Kippenlevertjes in rode wijn

Bereidingswijze

  1. Dep de kippenlevers droog en snijd ze doormidden. Bestrooi ze rondom met zout, peper en de bloem.
  2. Verwarm 2/3 van de boter in een hapjespan en bak de kippenlevers rondom op hoge stand bruin.
  3. Schep ze uit de pan en fruit de sjalotten in circa 5 minuten op lage stand in het overgebleven bakvet.
  4. Voeg de tijm en salie toe en blus af met de wijn. Laat de wijn inkoken tot de helft en breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de rest van de boter er al kloppend aan toe en leg de kippenlevers terug in de saus. Warm nog 5 minuten door tot de kippenlevers helemaal gaar zijn.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 53 beoordelingen)