25 min
4 pers
250 kcal
Tags: hoofdgerechtFranskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Vermaal de haasjes van de kipfilet met de room en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de filets horizontaal in tot er een kleine opening ontstaat waar de vulling in kan.
- Voeg deze groenten toe aan het kipgehakt en roer alles goed door.
- Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes tot ze glazig en zacht zijn. Voeg de wortelblokjes toe en fruit nog een minuut mee.
- Voeg als laatste de doperwten, de bosuitjes en de dragon toe en roer alles nog een minuut om.
- Vul de kipfilets met dit mengsel (desgewenst met behulp van een spuitzak) en steek de openingen dicht met een prikker.
- Roer de zure room met de mosterd en bieslook tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Rol de filets in een stuk bakpapier of aluminiumfolie en leg ze in een braadslede.
- Bak de pakketjes in 25 - 30 minuten gaar. Neem de filets uit het papier en snijd ze in dikke plakken.
- Zeef het vocht dat in de braadslede overblijft en roer dit door het roomsausje. Serveer een beetje van de saus bij de gevulde kip.