20 min
4 pers
358 kcal
Tags: hoofdgerechtMediterraanvegetarischZonder vlees of vis
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de aubergines in de lengte. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Leg de aubergines op de bakplaat.
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.
- Bak de klein gesneden aubergine 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min.
- Voeg 200 ml water en de tijm toe. Verwarm de saus op een lage stand 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep de gehaktsaus in de auberginehelften. Bestrooi met de kaas.
- Bak de aubergines in de oven in 30 min. bruin en gaar.