30 min
4 pers
240 kcal
Tags: hoofdgerechtFranskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Laat de abrikozen wellen in de warme thee. Snijd ondertussen de haasjes (het malse stukje aan de achterkant) van de kipfilet en hak of maal ze fijn.
- Verwarm de olie en fruit de sjalot met de tijm en de kaneel op lage stand in circa 5 minuten goudbruin.
- Snijd de abrikozen fijn en vermeng ze met de gebakken sjalot, de fijngesneden kipfilethaasjes en de jam. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de kipfilets in de lengte in zodat er een holte ontstaat. Verdeel de vulling over de vier filets en rol ze strak op in een stukje huishoudfolie.
- Leg de pakketjes in een stoompan en stoom ze in circa 20 minuten gaar.
- Kook ondertussen de bouillon en room op middelhoge stand in tot de helft over is, roer de jam erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper en een beetje kaneel.
- Neem de filets uit de folie en snijd ze in dikke plakken. Serveer ze met een lepel roomsaus en strooi de amandelen erover.