Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Geroosterde-aubergine-met-vegan-kruidenyoghurt

Geroosterde aubergine met vegan kruidenyoghurt

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislings in en houd het vel heel. Meng 4 eetl. olie met de provençaalse kruiden en bestrijk de snijkanten van de aubergines ermee. Bestrooi met zout.
  2. Leg de helften met de snijkanten naar boven op het rooster en gril in 15-20 min. gaar en zacht op de dichte barbecue.
  3. Maak intussen de kruidenyoghurt. Meng de citroenrasp, 2 eetl. -sap, knoflook, verse kruiden, kappertjes en de rest van de olie door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de aubergine met de kruidenyoghurt en bestrooi met wat extra verse kruiden.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 7 beoordelingen)