40 min
4 pers
655 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandskinderenfamilie
Bereidingswijze
- Kook de rijst een minuut korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitstomen en afkoelen.
- Snijd de groenten in kleine blokjes en blancheer ze 3 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schud de kippenvleugels om met de kipkruiden en 1 eetlepel olie en leg ze op een bakplaat.
- Bak de kippenvleugeltjes in circa 20 minuten gaar in de oven. Keer ze halverwege de baktijd een keer.
- Verwarm ondertussen een paar eetlepels olie in een wok en fruit de uien circa 5 minuten. Voeg de knoflook, de gembersiroop en de blokjes groenten toe en roerbak nog 5 minuten op middelhoge stand tot alles lichtbruin en kleverig is.
- Voeg de rijst toe en bak al roerend nog een paar minuten tot alles goed warm is. Serveer met de kippenvleugels.