Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Gebakken-koolvisfilet-op-aardappelpuree-met-tuinkruiden

Gebakken koolvisfilet op aardappelpuree met tuinkruiden

Bereidingswijze

  1. Dep de vis droog. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit. Besprenkel de visfilets met citroensap.
  2. Kook de aardappelen gaar. Meng zout en peper door de bloem en wentel de koolvis erdoor.
  3. Giet de gare aardappelen af en stamp ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en gehakte tuinkruiden tot een luchtige puree. Houd deze even warm.
  4. Verhit de rest van de olijfolie. Bak hierin de koolvis aan beide kanten goudbruin en gaar in 4-5 minuten. Schep de vis uit de pan.
  5. Voeg de citroenrasp, tomatenblokjes en olijven bij het bakvet. Serveer de vis op een bedje van aardappelpuree met de saus eromheen.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 18 beoordelingen)