25 min
10 pers
438 kcal
Tags: nagerechtHollandsfamilieweekend
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210°C. Bekleed de springvorm met een groot stuk bakpapier en laat over de rand hangen.
- Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Klop met de mixer de vanillemerg, roomkaas, eieren, slagroom, bloem, zout en 250 g suiker tot een glad beslag.
- Schenk het beslag in de springvorm. Zet voorzichtig in het midden van de oven en bak in 45-55 min. gaar tot de bovenkant donkerbruin is, maar de vulling nog wiebelt als je voorzichtig met de springvorm schudt.
- Laat de cheesecake in 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur. De taart wordt steviger, zakt wat in en er kunnen scheurtjes ontstaan. Verwijder de springvorm.
- Maak intussen de bramencoulis. Breng de bramen met de rest van de suiker en 3 el water in een pan aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en stamp met een pureestamper fijn. Laat de coulis afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer de cheesecake met de bramencoulis.