Ga naar inhoud
Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Gebakken-cheesecake-met-bramencoulis

Gebakken cheesecake met bramencoulis

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210°C. Bekleed de springvorm met een groot stuk bakpapier en laat over de rand hangen.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Klop met de mixer de vanillemerg, roomkaas, eieren, slagroom, bloem, zout en 250 g suiker tot een glad beslag.
  3. Schenk het beslag in de springvorm. Zet voorzichtig in het midden van de oven en bak in 45-55 min. gaar tot de bovenkant donkerbruin is, maar de vulling nog wiebelt als je voorzichtig met de springvorm schudt.
  4. Laat de cheesecake in 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur. De taart wordt steviger, zakt wat in en er kunnen scheurtjes ontstaan. Verwijder de springvorm.
  5. Maak intussen de bramencoulis. Breng de bramen met de rest van de suiker en 3 el water in een pan aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en stamp met een pureestamper fijn. Laat de coulis afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer de cheesecake met de bramencoulis.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)