25 min
4 pers
230 kcal
Tags: brunchlunchFransvis
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren, eventueel met behulp van een eischeider, in dooiers en eiwitten.
- Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en laat de roux 2 minuten pruttelen.
- Voeg al roerend de melk, beetje bij beetje, toe. Verwarm en blijf roeren tot een gebonden gladde saus.
- Roer de eidooiers los met de wijn, bieslook en zout en peper. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
- Neem de saus van de warmtebron en voeg al roerend het dooiermengsel en 200 gram garnalen toe.
- Spatel de saus luchtig door de eiwitten en vul hiermee de ovenschaal voor maximaal 3/4.
- Zet de oventemperatuur op 200°C, plaats de schaal in het midden van de warme oven en bak de soufflé in 25-30 minuten gaar. Garneer met de overige garnalen. Serveer meteen om inzakken te voorkomen.