25 min
4 pers
620 kcal
Tags: hoofdgerechtFransvegetarischfamilie
Bereidingswijze
- Meng voor de salade de slasaus met mosterd, citroensap en honing en schep de witlofreepjes en druiven erdoor.
- Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons met zout en peper 2-3 minuten tot het vocht verdampt is. Houd ze warm.
- Klop de eieren los met de room, tijm en de helft van de peterselie.
- Verhit de rest van de boter in 2 koekenpannen en schenk het eimengsel erin. Laat dit op een matige stand stollen.
- Schuif het gestolde ei met een spatel steeds naar het midden en laat het niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien.
- Leg, als het ei aan de bovenkant nog vochtig is, op één helft van iedere omelet de plakjes camembert met daarop de paddenstoelen.
- Klap de omeletten dubbel en verwarm nog even, liefst met deksel, zodat de kaas smelt.
- Serveer een halve omelet per persoon met de witlofsalade. Garneer met de rest van de peterselie.