40 min
1465 kcal
Tags: bijgerechtZuid-Amerikaansvegetarischfamilie
Bereidingswijze
- Ontdooi de vellen filodeeg en bewaar ze onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.
- Kook de rijst 5 minuten langer dan op het pak staat, giet af, vang het kookvocht op en bewaar het.
- Laat de rijst in de pan met deksel erop even staan. Voeg hierna kookvocht toe tot de rijst wat papperig wordt.
- Schep de rijst in een schaal en meng de andere ingrediënten behalve de olie erdoor.
- Meng de ingrediënten voor de guacamole en voeg peper en zout toe. Zet die koel weg. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Bestrijk ze met olie.
- Leg in het midden van het vel de helft van het rijstmengsel. Vouw daarna de loempia dicht. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie.
- Maak nog een loempia met de rest van de rijst.
- Bak de loempia's in het midden van de oven 15-20 minuten. Serveer met de guacamole.