40 min
4 pers
305 kcal
Tags: hoofdgerechtEuropeesvleesweekend
Bereidingswijze
- Kook de wortels en aardappel gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
- Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de velkant van de eendenborstfilets. Wrijf de vleeskant in met zout en peper.
- Bak in een droge hete koekenpan de eendenborstfilets op de velkant in 6-7 minuten goudbruin. Keer ze om en bak ze aan de andere kant in circa 3 minuten bruin, zodat de binnenkant rosé blijft.
- Wikkel ze in aluminiumfolie zodat ze warm blijven en kunnen rusten.
- Roerbak de paddenstoelen op een hoge stand in het achtergebleven eendenvet 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en giet bij het bakvet de wijn, balsamicoazijn en honing. Kook dit in tot een lichtgebonden saus.
- Pureer intussen de afgegoten gare wortel en aardappel en voeg zout naar smaak toe.
- Verdeel de wortelpuree over 4 warme borden. Serveer de eendenborst, eventueel in plakjes gesneden, met de paddenstoelen erop en giet er wat jus omheen. Garneer met de bosuitjes.