Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: van het Huis slavinken

Druiventaart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de druiven van de tros. Smeer bodem en zijkanten van de taartvorm met een middellijn van 20-22 cm in met boter.
  2. Doe de bloem, suiker en een snufje zout in een kom. Voeg de in blokjes gesneden boter toe Snijd de boter met behulp van twee messen door de bloem.
  3. Kneed het deeg snel tot een samenhangende deegbal. Leg de deegbal, afgedekt met folie, een uur in de koelkast.
  4. Rol de deegbal uit tot een dunne ronde lap die groot genoeg is om bodem en zijkanten van de vorm te bedekken. Leg het in de vorm en bestrooi de bodem met paneermeel.
  5. Maak van het deeg dat overblijft dunne lange slierten en druk die plat. Leg de druiven en amandelen in de vorm.
  6. Garneer de taart met deegslierten die met losgeklopt ei worden bestreken. Bak de druiventaart in ongeveer 45 minuten gaar.
  7. Verwijder de vorm en laat de taart afkoelen. Bestrooi de taart met poedersuiker en snijd hem in punten.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 164 beoordelingen)