85 min
4 pers
635 kcal
Tags: hoofdgerechtMarokkaansvegetarischfamilie
Bereidingswijze
- Deelbrood: Bereid het brood als een vloerbrood zoals de verpakking vermeldt, maar voeg voor het kneden de stukjes abrikoos toe.
- Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
- Maak een platte ronde lap van het deeg en maak inkepingen in het deeg met een scherp mes. Strooi er 1 theelepel komijnzaad over. Leg het deeg op de bakplaat en laat het, afgedekt met een schone theedoek 30-45 minuten narijzen.
- Verwarm de oven op 200°C. Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Aubergineschotel: Snijd tijdens de tweede rijsperiode van het deeg de aubergines en tomaten in stukjes.
- Verhit de olijfolie. Bak de uien, knoflook, kaneel, cayennepeper en de rest van het komijnzaad 5 minuten.
- Voeg hierna de tomaten- en auberginestukjes toe en bak 3 minuten.
- Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.