Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Chocoladeterrine-met-frambozen

Chocoladeterrine met frambozen

Bereidingswijze

  1. Doe de witte chocolade in een kom en doe de pure chocolade met cacaopoeder in een andere kom.
  2. Verwarm de slagroom zonder te koken.
  3. Week de gelatine in ruim koud water.
  4. Giet de helft van de slagroom over de witte en de andere helft over de pure chocolade. Roer goed en laat smelten of smelt de chocolade apart 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  5. Knijp 4 blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de witte chocolade.
  6. Voeg de 3 overige blaadjes gelatine toe aan het donkere chocolademengsel en roer tot ze opgelost zijn.
  7. Klop de eiwitten met de suiker stijf, halveer en spatel de eiwitten luchtig door elk chocolademengsel. Schep de helft van het witte mengsel in de vorm.
  8. Verdeel de frambozen erover en schep hierop een bruine laag. Herhaal dit en dek de terrine af met vershoudfolie.
  9. Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met frambozen.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 22 beoordelingen)