Ga naar inhoud
Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Chai-stoofperen-met-karamel-mascarpone-en-koekkruim

Chai-stoofperen met karamel, mascarpone en koekkruim

Bereidingswijze

  1. Gebruik een pan met deksel waarin de peren dicht naast elkaar passen. Breng in deze pan de kaneel, steranijs, theezakjes, suiker en 500 ml water aan de kook. Laat 10 min. op een lage stand trekken. Schil intussen de peren, maar laat de steeltjes zitten.
  2. Verwijder de theezakjes en zet de peren in de pan. Vul aan met water als de peren nog niet onder staan. Breng aan de kook en laat in 2 uur met het deksel schuin op de pan zachtjes gaar stoven. Neem de pan van de warmtebron en laat de peren 30 min. afkoelen in het kookvocht.
  3. Haal de peren uit het kookvocht en snijd ze vanaf de onderkant in plakjes, maar laat de bovenkant vastzitten, zodat je ze als waaiers kunt uitleggen. Hak de koekjes grof. Verdeel de mascarpone en peerwaaiers over bordjes. Besprenkel met de dessertsaus en bestrooi met het koekkruim.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)