20 min
8 pers
511 kcal
Tags: bijgerechtweekendspeciale dagensalade
Bereidingswijze
- Kook de eieren 8 min. in kokend water (bijna hard). Laat schrikken, pel en halveer ze. Verhit een droge koekenpan en bak het spek in ca. 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Rooster intussen het brood en steek er met de uitsteekvorm sterren uit of snijd het brood in driehoekjes. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in boogjes van 1 cm dik. Snijd de kip in stukjes en hak de peterselie fijn. Knip de tomaatjes in trosjes.
- Verdeel de sla in 1 laag over de bodem van de schaal en zet de eierhelften met de dooier naar buiten tegen de rand aan. Verdeel vervolgens de kip, komkommer, spekjes, peterselie, kaas en tomaatjes in lagen over de sla.
- Serveer de salade met de croutons en dressing.