25 min
4 pers
429 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsfamiliedoordeweek
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een soeppan en voeg de bloem toe. Laat, af en toe roerend, in 5 min. garen (roux). Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes.
- Roer de melk in 2 delen door de roux tot deze is opgenomen. Voeg de broccoli, bouillonblokjes en 750 ml water toe. Laat 8 min. zachtjes koken, roer af en toe.
- Bak intussen in een droge koekenpan het spek in 5 min. krokant. Snijd de sjalotten in ringen. Neem het spek uit de pan en bak de sjalot in dezelfde pan in 5 min. lichtbruin.
- Pureer de soep met de staafmixer. Zet terug op de warmtebron en laat de spinazie in de soep slinken. Schep de soep in kommen en verdeel de spekjes en sjalot erover.