Ga naar inhoud

Boerenomelet basisrecept

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaten. Rasp de courgette grof. Scheur de mozzarella in stukjes van 2 cm en snijd ¾ van de basilicum fijn (houd een paar blaadjes achter voor garneren).
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui op middelhoge stand in ca. 3 min. zacht. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  3. Klop de eieren los met 2 el water, de geraspte courgette en de fijngesneden basilicum. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het ei over de ui in de pan.
  4. Verdeel de tomaten en mozzarella erover, leg een deksel op de pan en bak de omelet op lage stand in 8-10 min. gaar, of tot het ei gestold is. Garneer met de achtergehouden basilicum.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 74 beoordelingen)