30 min
4 pers
430 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandszonder schelp- schaaldierenzonder soja
Bereidingswijze
- Verwarm de boter en laat de uiringen met de tijmblaadjes er circa 10 minuten in stoven tot ze glazig en lichtbruin zien. Bestrooi met zout en peper.
- Breng ruim water met zout aan de kook.
- Snijd ook van de groene asperges het onderste stukje af. Kook de asperges in circa 10 minuten. Giet ze af en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de bladerdeegplakjes in een rechthoek op de bakplaat. Druk de naden goed aan en vouw rondom één cm om zodat er een dikkere rand ontstaat.
- Verdeel de uiringen over het deeg en leg de asperges er om en om in één richting op. Maal er nog wat peper over.
- Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en bestrooi dan het geheel met de geraspte kaas. Bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.