25 min
4 pers
370 kcal
Tags: hoofdgerechtEuropeeszonder schelp- schaaldierenzonder eieren
Bereidingswijze
- Wrijf de biefstuk rondom in met de knoflook. Strooi er peper over.
- Snijd de lichte bladeren van de sla in reepjes.
- Snijd de helft van de citroen in partjes en schil van de andere helft smalle reepjes van de schil.
- Kook de peultjes, haricots verts en doperwten 3-4 minuten in water met zout.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamreepjes licht krokant. Bak intussen de biefstuk in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant.
- Schep de afgegoten groenten door de ham, verwarm even, meng de munt, de slareepjes en citroenschil erdoor.
- Schep de biefstuk uit de pan.
- Voeg bouillon en balsamicoazijn bij het bakvet en laat dit iets inkoken. Serveer de biefstuk met de balsamicojus en de groenteschotel en garneer eventueel met partjes citroen.