25 min
485 kcal
Tags: hoofdgerechtItaliaanszonder schelp- schaaldierenzonder eieren
Bereidingswijze
- Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
- Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
- Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
- Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat of verdeel het over de pizzavormen.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Beleg de pizzabodem met saus en ingrediënten naar keuze en bak de pizza 15-20 minuten in de oven.