Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Basisrecept oliebollen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng 100 ml van de lauwwarme melk met de gist en suiker en laat even staan. Boen intussen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn.
  2. Zeef de bloem boven een ruime kom en meng er een snufje zout door. Maak in het midden een kuiltje. Voeg al kloppend met een mixer met deeghaken het gistmengsel, de rest van de melk, het ei en citroenrasp toe en meng tot een glad beslag.
  3. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het beslag op een warme plaats 1 uur rijzen of tot het volume verdubbeld is.
  4. Verhit de olie in de frituurpan of wok tot 180°C. Doop steeds 2 eetlepels of een ijsboltang in de olie. Schep er beslag mee uit de kom en laat in de olie glijden. Bak maximaal 4 tot 6 oliebollen tegelijk in 4-5 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een schuimspaan om. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 72 beoordelingen)