30 min
4 pers
965 kcal
Tags: hoofdgerechtAmerikaansEuropeesvlees
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rasp 1 ui grof en snijd de andere uien in ringen.
- Voeg de geraspte ui, knoflook, zout en peper toe aan het gehakt en meng goed.
- Vorm met vochtige handen 4 hamburgers van het gehaktmengsel.
- Omwikkel elke hamburger met 2 plakjes bacon en leg de burgers in de koelkast.
- Verdeel de ovenfriet over de bakplaat en bak 20 minuten in het midden van de oven. Leg de broodjes er de laatste 5 minuten naast.
- Bak de uiringen in de olie. Schep ze uit de pan en houd even warm.
- Bak de baconburgers in het bakvet 4-5 minuten per kant. Bestrijk de broodjes met mosterd of ketchup.
- Meng de sla met de tomaat, komkommer, slasaus, zout en peper. Leg de baconburgers met de uienringen op de broodjes. Serveer de burgers met de friet en de salade.