Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Appelkwarktaart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Besprenkel de appelpartjes met de helft van het citroensap.
  3. Roer of mix de boter en 150 gram suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door.
  4. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.
  5. Spatel het cakemeel er luchtig door. Schep het beslag in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant iets glad.
  6. Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover.
  7. Meng de rest van de suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.
  8. Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 207 beoordelingen)