Ga naar inhoud
Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Andijvie-ovenschotel-met-spekjes

Andijvie ovenschotel met spekjes

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snipper intussen de ui.
  2. Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui 2 min. Voeg de spekreepjes toe en bak ze in 5 min. knapperig uit. Schep de andijvie in porties erdoor. Laat elke portie al omscheppend slinken.
  3. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep er het andijvie-spekmengsel door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak de andijvieschotel 20 min. in de oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 2 beoordelingen)