25 min
4 pers
125 kcal
Tags: klein gerechtvoorgerechtEuropeeszonder noten
Bereidingswijze
- Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar terwijl de bouillon verdampt.
- Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
- Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes.
- Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
- Bak de spekblokjes uit en neem ze uit het vet.
- Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.