35 min
4 pers
380 kcal
Tags: klein gerechtvoorgerechtHollandsvegetarisch
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in met olie. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze met een dunschiller in dunne plakjes. Rasp de kaas. Pers de knoflook. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn. Knip de rest van de takjes doormidden.
- Meng de slagroom, melk, knoflook en rozemarijnnaaldjes. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel 1/3 van de aardappel over de muffinholtes. Schenk er een beetje van het roommengsel op. Herhaal deze stappen tot de ingrediënten op zijn.
- Bak de gratins in de oven in 25 min. gaar. Halveer de tomaatjes. Laat de gratins 5 min. afkoelen. Neem ze uit de vorm en leg op een schaal. Steek de tomaatjes met de rozemarijn in de gratins en serveer met de mayonaise.