30 min
4 pers
325 kcal
Tags: bijgerechtAmerikaanszonder schelp- schaaldierenzonder noten
Bereidingswijze
- Verwarm de olie en fruit de sjalot met de kerrie circa 5 minuten op lage stand.
- Voeg de blokjes aardappel en pompoen toe en roerbak nog 2 minuten.
- Voeg zoveel water met een snuf zout toe dat de blokjes net onderstaan en kook in circa 5 minuten gaar.
- Giet de blokjes af en pureer ze. Breng goed op smaak met zout en peper.
- Zeef de bloem en bakpoeder erboven en roer dit goed door.
- Klop de melk door met het ei en de boter en giet dit bij het aardappelmengsel. Roer goed door, maar maak het beslag niet te glad.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Vet 8 à 12 muffinvormpjes in en verdeel het beslag erover. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.