Ga naar inhoud

Veiligheidswaarschuwing: Damhert Coconut digestives

Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Aan-tafel-gegrilde-groenten

Aan tafel gegrilde groenten

Voorbereiding

Snijd de kapjes van de paprika en snijd de paprika's in de lengte tweemaal door. Verwijder zaadlijsten en zaadjes. Schil de stukken paprika met een dunschiller. Snijd de stukken in repen. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd ze vervolgens in plakken van 1 cm. Verwijder de uiteinden van de aubergine en snijd de aubergine in de breedte in dunne plakken. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Verwijder de velletjes bij de knoflooktenen en pers de tenen boven een vrij grote kom met een knoflookpers uit. Giet de olijfolie erbij en roer olie en knoflook door elkaar. Doe nu alle gesneden groenten in de kom en meng alles goed door elkaar. Alle stukken groenten moeten bedekt zijn met een dun laagje olie.

Bereidingswijze

  1. Rooster, bak of gril de stukken groente op het uitgekozen apparaat (gourmetset, steengrill, teppanyaki) beetgaar of gaar.
  2. Zorg dat de aubergineplakken helemaal gaar zijn. Bestrooi de groenten op het bord met (zee)zout en desgewenst met peper.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 50 beoordelingen)