De vraag die iedereen dagelijks bezighoudt is ‘Wat eten we vandaag’? Zet vanavond weer eens deze Hollandse maaltijd met een verrassende twist op tafel. Bloemkool uit de oven op smaak gebracht met specerijen en gebakken uien zorgt ervoor dat de bloemkool een hele andere smaak krijgt. Dit gerecht is bedoeld voor 4 personen en staat binnen een half uur op tafel.
Ingrediënten:
• 2 uien
• 1 kg vastkokende aardappelen (link aan 1 kg vastkokend aardappelen)
• Varken saucijsjes (4 stuks?) (volume product)
• Zakje bloemkoolroosjes (volume product)
• Komijnzaad
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en snij de bloemkoolroosjes in met olie en komijnzaad.
2. Snijd de ui in ringen en bak deze in boter in 10 minuten lichtbruin, leg ze apart.
3. Zet de bloemkoolroosjes voor 25 minuten in de oven en rooster ze goudbruin.
4. Schil intussen de aardappelen en snij in plakjes, dep ze droog.
5. Voeg wat extra olie aan de pan toe en verdeel de aardappel schijfjes over de pan, bak deze, afgedekt, in 10 minuten op matig vuur bijna gaar.
6. Voeg de uienringen toe en bak nog ruim 5 minuten mee.
Eet smakelijk!
© Boon's Markt 2025 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped