Het kan wèl!

volg ons op social media

Snelle Zuurkoolschotel met Rookworst

Probeer eens een andere draai aan een klassieke winterkost.

Bereidingstijd: 25 minuten

Aantal porties: 4

Ingrediënten

  • Kant-en-klare aardappelpuree 750 gr
  • Zuurkool 500 gr
  • De Waal rookworst 1 stuk
  • Melk 100 ml
  • Boter 2 el
  • Ui 1 stuk
  • Karwijzaad 1 tl
  • Geraspte kaas 2 el
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200°C
  2. Snijd de rookworst in plakjes en zet apart. Snijd de ui fijn.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2-3 minuten, voeg de zuurkool en karwijzaad toe en verwarm 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Verwarm de kant-en-klare aardappelpuree volgens de verpakking. Roer er melk en boter door om deze extra romig te maken. Voeg de zuurkool toe aan de aardappelpuree en meng door elkaar.
  5. Verdeel de helft van het zuurkoolmengsel over een ovenschaal. Leg hier plakjes worst op. Schep hier de rest van het mengsel boenop en sluit af met plakjes rookworst.
  6. Bestrooi met geraspte kaas en laat ongeveer 10 minuten in de oven gratineren tot de kaas goudbruin is. 

Eet smakelijk!

 


© Boon's Markt 2025 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!